ReumaMama's en Papa's

ReumaMaMa’s en –Papa’s informatiesessies 2020

Ook dit jaar organiseert ReumaNet vzw in samenwerking met ORKA vzw (Ouders van ReumaKinderen en –Adolescenten) en de werkgroep Jong en Reuma infosessies ‘ReumaMaMa’s en –Papa’s’.

Op zaterdag, 12 september 2020 vindt de eerste uitwisselings- en infodag plaats, specifiek voor ouders met een reumatische aandoening en een kinderwens en jonge ouders met een reumatische aandoening, met als overkoepelend thema “Vruchtbaarheid, zwangerschap, erfelijkheid en seksualiteit bij mensen met reuma”.

In de voormiddag is er tijd en ruimte voor ervaringen met elkaar uit te wisselen. Ook komen er patiënten een persoonlijke getuigenis brengen over hun ervaringen in kader van dit thema.

In de namiddag komen drie sprekers aan bod, met ruimte tot vragen stellen en dialoog:
Een reumatoloog zal uitleg geven rond vruchtbaarheid bij reumatische aandoeningen, een gynaecoloog zal het op haar beurt hebben over vruchtbaarheid en genetica en tenslotte zal een seksuoloog meer duiding geven rond seksualiteit en reumatische aandoeningen.

Deze uitwisselings- en infodag is gratis en gaat door in het ReumaHuis – Imperiastraat 16 – 1930 Zaventem. We starten om 10u00 en voorzien het einde rond 15u00. Info en inschrijvingen graag via caroline@reumanet.be

 

Op zondag, 20 september 2020 vindt de tweede bijeenkomst plaats: een workshop specifiek voor ouders van kinderen met een reumatische aandoening. Deze dag staat in teken van workshops waarin gewerkt wordt rond verschillende thema’s die voor ouders met kinderen met reuma bijzonder actueel zijn in het dagelijkse leven: (ervaringen met) behandelingen; mogelijkheden en rechten in de schoolcontext; belang van vroegdiagnose; mogelijke hulpbronnen en ondersteuning in het gezin. Doel van de workshops is ervaringen uitwisselen met en leren van elkaar.

Deze workshops gaan door in het ReumaHuis – Imperiastraat 16 – 1930 Zaventem. We starten om 10u30 en voorzien het einde rond 15u30. Info en inschrijvingen graag via caroline@reumanet.be